top of page

Європейський день захисту дітей від сексуального насильства та сексуальної експлуатації


Щороку в Україні зростає кількість дітей, які отримують доступ до Інтернету, що робить більш поширеними злочини сексуального характеру проти дітей в онлайн-просторі. Це часто призводить до кібер- та реального булінгу, виключення дитини із кола спілкування і переслідувань тощо.

У справі захисту дітей від сексуальних ризиків в Інтернаті надзвичайно важлива превентивна робота з ознайомлення їх самих із особливостями та механізмами роботи подібних злочинів.

З метою захисту дітей від сексуальних ризиків в Інтернеті практичним психологом А.Л. Співаковою 19 листопада 2019 року серед учнів групи перукарів, проведений урок-квест на тему: "Тест білборда та кохання в Інтернеті".

Під час квесту учні знаходили та розшифровували підказки-завдання, які привели до основної знахідки QR -коду, за допомогою якого потім всі учасники переглянули відео на тему: "Online сексуальне насильство над дітьми (кібер грумінг)".

Після перегляду відео учасники обмінялися враженнями, обговорили відео та історії, що описувалися у сюжеті квесту. Зачитали правила поведінки, що захистять підлітків під час спілкування в Інтернеті.


Новини училища
Архів
bottom of page